Ми повернули Україні награбовані Януковичем кошти попри саботаж корупціонерів, - заява "Народного фронту"
п’ятниця, 28 квітня 2017, 13:53

Сьогодні на користь держави було конфісковано заарештовані урядом Арсенія Яценюка активи Януковича. Це логічне завершення процедури, яка мала відбутися одразу після самого рішення про арешт. Повернення грошей Януковича українцям – це справедливе рішення, над яким послідовно працювала команда "Народного фронту", йдеться у заяві партії.

Тривалий час "Народний фронт" вимагав ухвалення у Верховній Раді України закону про спецконфіскацію. Це був вимушений захід в умовах, коли уповноважені слідчі та контролюючі органи зволікали з виконанням свого обов’язку з відновлення справедливості. Постійно існував ризик, що з арештованих урядом Арсенія Яценюка активів Януковича буде знято арешт і вони будуть виведені за межі України.

Через зволікання з конфіскацією цих активів минулого року було недофінансовано державне оборонне замовлення. Спроби ухвалити закон про спецконфіскацію наражалися на постійний спротив не лише колишніх "регіоналів", а й на відвертий саботаж частини парламентарів, які нібито випромінюють "єврооптимізм", присвоїли собі виняткове право на безпідставні та голослівні звинувачення усіх довкола у корупції, а насправді виявилися банальними захисниками статків Януковича і його банди. Тривалий процес обговорення питання конфіскації активів Януковича у сесійні залі добре показав, хто і чиї інтереси захищає в українському парламенті.

Нарешті суд ухвалив остаточне рішення і частина награбованого Януковичем надійде до бюджету України. Це понад сорок мільярдів гривень. Як і раніше, "Народний фронт" вважає, що основна частина цих коштів повинна піти на потреби української армії, національної безпеки та підтримання правопорядку. Головним пріоритетом держави ще довго залишатиметься питання здатності відповідати на зовнішні загрози російського агресора. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua