Мова є потужним фактором збереження України як держави, - Андрій Тетерук (відео)
четвер, 1 березня 2018, 19:23

Верховна Рада повинна прийняти законопроект “Про забезпечення функціонування української мови як державної” (№5670-д), аби не допустити втрати ідентичності та державності України.

Про це заявив перший заступник керівника фракції “Народний фронт” Андрій Тетерук під час виступу з парламентської трибуни.

“Ми не можемо недооцінювати питання мови в гібридній війні Росії проти України. Адже це є потужним фактором збереження України як держави, і тому це має стати одним із пріоритетів діяльності Верховної Ради. Учора Конституційний Суд України скасував ганебний закон “трьох К” – “Кремля-Ківалова-Колісниченка”. Це дуже тішить. Але перед нами стоїть більш важливе завдання - прийняття закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, - заявив він.

Андрій Тетерук зазначив, що послідовна державницька позиція у захисті української мови Голови Верховної ради Андрія Парубія та авторів цього законопроекту мають стати прикладом для інших депутатів.

“Мушу зазначити, що без невідкладних кроків щодо цього важливого питання ми опинимося перед загрозою втрати своєї ідентичності та державності”, - наголосив народний депутат.

“Українську мову подано нібито як пізнє відгалуження від російської, яка почала формуватися значно пізніше від російської й білоруської. На цей брехливий факт не звертати уваги ми не можемо, оскільки це твердження вкладається в низку цілеспрямованих кроків щодо оцінок української мови, які взято на озброєння в Кремлі і які не раз були озвучені Путіним. Ці фейки постійно повторюються російськими та, на жаль, українськими ЗМІ. Зараз бачимо новий етап цього наступу”, - обурився народний депутат.

“Москва нав’язує думку, що Україна - це політичний проект, який виявися невдалим, і їм нібито потрібно виправити цю історичну помилку. Це і є стратегічна мета Кремля. Задум такий: світовій спільноті пропонують прийняти і, таким чином, виправдати загарбницьку війну Росії проти України, не помічати скоєних злочинів на нашій землі. І в цей процес виправдання російської агресії, анексії Криму і нищення Донбасу, а ширше – нищення самостійної держави Україна, Росія намагається втягти світову спільноту, зробити ООН інструментом ігнорування верховенства міжнародного права”, - підкреслив парламентар.

Перший заступник керівника фракції “Народний фронт” також закликав Верховну Раду України, Міністерство закордонних справ, постійне представництво України при ООН та Мінінформполітики відреагувати на цей антиукраїнський інформаційний удар.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua