На час окупації Криму громадяни не повинні сплачувати податок на нерухомість, – Людмила Денісова
п’ятниця, 5 лютого 2016, 12:13

Народні депутати фракції «Народний фронт» зареєстрували у парламенті законопроект «Про внесення змін до статті 5 Закону України «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України» щодо особливості справляння податків» (№ 4019).

Співавторами законопроекту виступили народні депутати Котвіцький, Денісова, Єфремова, Донець, Лунченко, Бриченко, Фаєрмарк, Підберезняк, Кремінь, Дзендзерський, Княжицький.

За словами Людмили Денісової, громадяни, які змушені були покинути Крим через окупацію, не мають змоги користуватись об’єктами нерухомості на півострові.

Більше того, зазначила вона, окупаційна влада захопила не тільки державні підприємства і їх майно, вона також визнала безхазяйним і привласнила майно громадян України, які не змирились з анексією та залишили півострів.

В той же час, згідно чинного законодавства, громадяни мають сплачувати податок на нерухомість.

«Для виправлення цієї ситуації було розроблено законодавчі зміни, якими пропонується не справляти податок на майно за об’єкти нерухомості на території Криму», - сказала Людмила Денісова.

Вона також додала, що такі зміни до законодавства допоможуть знизити соціальну напругу серед тих, хто покинув окуповану територію.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua