На Миколаївщині за участі депутатів-"народнофронтівців" вшанували пам’ять жертв Голодоморів (фото)
понеділок, 26 листопада 2018, 13:06

Народні депутати фракції "Народний фронт" Вадим Підберезняк, Тарас Кремінь та Іван Савка вшанувати пам’ять жертв Голодоморів, взявши участь у меморіальному заході в м. Миколаєві.

Про це повідомили в прес-службі Миколаївської обласної партійної організації.

"Неймовірно символічно, що сьогодні ми йшли хресною ходою від собору Касперівської Ікони Божої Матері до Кургану Пам’яті, щоби вшанувати пам’ять наших братів і сестер, які прийняли жахливу смерть від голоду за часів  Голодоморів. Адже всі вони святі, мученики, які постраждали від кривавого режиму тільки тому, що були українцями. Радянщина хотіла знищити не лише українців, а навіть пам’ять про них. Але – не вдалося. Нині ця пам’ять прокидається, а українці, життя яких забрали Голодомори,  у небесному строю надихають героїв сучасної України на борню за її свободу та незалежність”, – зазначив Тарас Кремінь.

"Українці завжди стояли  радянському режиму поперек його кривавого імперського горла. Тож чи потрібно дивуватись, що "совєти" робили усе можливе, щоби знищити свободолюбиву українську націю. І у ті страшні роки радянським катам вдалося заморити голодом сотні тисяч хліборобських сімей, перервати мільйони життів, забрати десятки мільйонів ненароджених. Але їм не вдалось знищити генетичну пам’ять та дух вольності, який жив, живе і вічно житиме у душі кожного українця. Вистояли тоді – переможемо нині", – наголосив Вадим Підберезняк.

Сотні миколаївців прийшли до Кургану Пам’яті з квітами, хлібом, пшеничним зерням, щоби вклонитись пам’яті співвітчизників, які прийняли мученицьку смерть за право бути українцями.

Литію на спомин відправив Митрополит Миколаївський та Богоявленський Володимир (УПЦ КП). До ревної молитви долучились священники Миколаївської єпархії, капелани, учасники заходу.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua