Національна ідентичність - важлива складова нацбезпеки, - Олександр Турчинов
четвер, 19 вересня 2019, 11:30

За період незалежності, особливо за останні п’ять років, було зроблено багато кроків, щоб змінити ситуацію в гуманітарній сфері. Квоти на радіо та телебаченні, Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної»  — це істотні досягнення, які важливо не втратити. Про це сказав керівник Центрального штабу політичної партії «Народний фронт» Олександр Турчинов в інтерв’ю журналу “Український Тиждень”.

За його словами, не можна ставити під сумнів те, що стало вже нормою для суспільства: “Національна ідентичність — це також важлива складова національної безпеки”.

“Війна об’єднала українців незалежно від того, якою мовою вони говорять на побутовому рівні. І саме тому всі заходи з відновлення національної ідентичності всередині країни відбувалися доволі спокійно, незважаючи на істерію російської пропаганди”, - зазначив Олександр Турчинов.  

Окрім того, він сказав, що є певний позитив у тому, що Володимир Зеленський після здобуття посади президента став офіційно виступати виключно українською мовою.

“Думаю, громадянське суспільство має зайняти в цьому питанні чітку позицію і захистити надбання Революції гідності. У питаннях захисту української ідентичності не можна здавати назад. Усі намагання «увімкнути задню передачу» призведуть до посилення впливу РФ і відповідно до внутрішньої політичної кризи”, - резюмував Олександр Турчинов.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua