“Народний фронт” голосуватиме за пенсійну реформу та закликає до цього всі інші фракції, - Людмила Денісова (відео)
вівторок, 3 жовтня 2017, 13:09

Пенсійна реформа готова до ухвалення у сесійній залі і фракція “Народний фронт”, як найбільш дисциплінована у парламенті, буде її підтримувати і закликає до цього всі інші фракції та групи для того, щоб 10 мільйонів наших громадян отримали підвищення пенсій.

Про це заявила представник фракції “Народний фронт”, голова Комітету ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова в інтерв’ю журналістам.

Вона зазначила, що у разі, якщо на цьому тижні пенсійна реформа все ж таки не буде ухвалена, це не дозволить підвищити пенсії з 1 жовтня і доведеться переносити терміни вступу в дію цього закону.

У той же час голова профільного комітету висловила сподівання, що у разі, якщо сьогодні депутати підтримають скасування великої перерви та продовження робочого дня до завершення розгляду пенсійної реформи, то вона має всі шанси бути ухваленою.

Людмила Денісова також повідомила, що перемовини та консультації між Урядом та народними депутатами щодо деталей пенсійної реформи тривали до останнього моменту. Під час цього процесу були враховані найбільш принципові поправки, які покращили цю реформу.

“Даний законопроект буде законом, який об’єднає пропозиції і Президента України, і Уряду, і профільного комітету, і народних депутатів”, - додала вона.

За словами Людмили Денісової, “Народний фронт” як найбільш дисциплінована фракція у парламенті готова сьогодні підтримувати і судову, і пенсійну реформи.

“Завдяки цьому законопроекту (пенсійна реформа. - Ред.), який, я думаю, сьогодні буде законом, підвищать пенсії майже 10-ти мільйонам наших громадян з 11,7 млн людей, які сьогодні є пенсіонерами. Це буде і осучаснення пенсій за новими правилами, це буде і повністю виплата пенсій нашим жінкам, які виходили достроково на пенсію в 55 років, це буде і один мільйон наших громадян, які отримують пенсію досі 949 гривень, тому що у них неповний стаж, - їм буде встановлено мінімальний прожитковий рівень для непрацездатної особи”, - заявила голова комітету.

Більше того, згідно з реформою будуть внесені зміни до Державного бюджету щодо підвищення прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб не з 1-го грудня, а з 1-го жовтня.

“І тому, хто каже, що нібито Уряд може без Верховної Ради осучаснити пенсії... Ні, це не так. Вони можуть, але це буде не те підвищення, на яке чекають наші люди. Тому треба внести зміни до Державного бюджету щодо підвищення прожиткового мінімуму для того, щоб перерахувати пенсії, і щоб, дійсно, 10 мільйонів наших громадян отримали таке підвищення”, - підсумувала Людмили Денісова.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua