«Народний фронт» Херсонщини допомагає мешканцям тимчасово окупованих територій
четвер, 26 жовтня 2017, 09:39

Колектив головного територіального управління юстиції у Херсонській області, який очолює голова Херсонської міської організації «Народного фронту» Костянтин Хутковський, надає допомогу мешканцям тимчасово окупованих територій, внутрішньо переміщеним особам та учасникам антитерористичних операцій.

Як повідомили у прес-службі Херсонської обласної партійної організації «Народного фронту», територіальне управління юстиції активно співпрацює з Південноукраїнським офісом громадської організації «КримSOS» та виконавчим партнером Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Провідним напрямком діяльності у цій сфері є забезпечення громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території, можливістю отримувати якісну правову допомогу (державна реєстрація актів цивільного стану, практична допомога з питань державної реєстрації смерті та народження тощо).

Пріоритет обслуговування з питань державної реєстрації актів цивільного стану надається громадянам із зазначеної категорії. Протягом останніх чотирьох місяців відділом було надано допомогу майже 600 громадянам, які до російського вторгнення проживали на території АР Крим.

Головним територіальним управлінням юстиції у Херсонській області успішно впроваджується проект Міністерства юстиції із видачі свідоцтв про народження одразу в пологовому будинку. Це робиться з метою спрощення процедури, щоб молоді батьки мали можливість більше часу проводити з новонародженим. Працівниками територіального органу юстиції за останні 4 місяці видано майже 1500 свідоцтв про народження одразу у пологових будинках Херсонщини. Окрім того, батьки 1211 немовлят за останні 4 місяці отримали документи про реєстрацію місця проживання новонародженої дитини через органи ДРАЦС під час проведення державно реєстрації дитини.

Управління юстиції на Херсонщині також надає юридичну допомогу з питань виплати аліментів – лише протягом вересня поточного року держвиконавцями територіального управління було стягнуто 4 млн. 389 тис. 346 грн. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua