"Народний фронт" Хмельниччини до Дня Гідності та Свободи організував патріотичну лекцію для студентів (фото)
вівторок, 20 листопада 2018, 20:08

До Дня Гідності та Свободи для студентів вищого профтехучилища №11 у Хмельницькому активісти "Народного фронту" провели патріотичну лекцію.

Про це повідомили у прес-службі Хмельницької обласної організації партії.

Перед молоддю виступив голова Кам’янець-Подільської районної організації "Народний фронт", начальник Головного територіального управління юстиції Віктор Худняк.

Спілкуючись зі студентами, він зауважив: "Шлях реальної незалежності України розпочався 21 листопада 2013 року. З часом ви пропустите це розуміння крізь своє серце. Це день, коли Україна повстала за свою свободу і незалежність".

Віктор Худняк як безпосередній учасник Революції Гідності провів для студентів екскурс головними подіями, які відбувалися на Майдані Незалежності у Києві 2013-2014 рр.

Активіст переконаний, що то був єдиний вірний шлях розвитку для України у тій ситуації: "Я у той час розумів, як посилюється тоталітаризм у державі. Бог допомагав українцям змінювати країну, бо навіть погода цьому сприяла - у кінці листопада було доволі тепло".

Він зауважив, що саме студенти тоді стали рушійною силою революції. Адже саме студентська молодь завжди виступала першою на захист справедливості, свободи та незалежності України.

"Генетичний код спрацював – нащадки козацького роду повстали. Сила-силенна людей приїхали на Майдан. Почали створювати загони Самооборони", – нагадав Віктор Худняк.

Він також зазначив, що серед героїв Небесної Сотні полягли десятеро патріотів з Хмельниччини. Їхні імена назавжди залишаться в історії України і ми не маємо права про них забувати.

Для молодих людей, які були присутні на зустрічі з представником "Народного фронту", очевидцем доленосних для України подій Віктором Худняком, події листопада – лютого 2013-2014 рр. вже є далекою історією. На момент Революції Гідності більшості із них було 14-15 років. Тому Віктор Худняк наголосив: "Ви маєте розуміти, що ці події відкрили вам шлях до цивілізованого життя, аби ви вільно висловлювали свою думку, реалізовували себе і жили у вільній країні".

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua