"Народний фронт" виконав 94% передвиборчих обіцянок і є найбільш дисциплінованою фракцією, - незалежні експерти
середа, 18 липня 2018, 14:24

Фракція "Народний фронт" виконала 94% програмних положень, з якими політична сила обиралася до нинішнього складу парламенту.

Про це повідомляє проект журналістських розслідувань Bihus.Info, який провів аналіз виконання передвиборчих обіцянок політичними партіями за чотири роки роботи у Верховній Раді VIII-го скликання.

Експерти нагадали, що серед передвиборчих обіцянок "Народного фронту" були наступні: курс на євроінтеграцію, реформа армії і посилення обороноздатності країни, боротьба з корупцією, очищення влади, реформа силових структур і судів, демонополізація економіки, децентралізація, розвиток суспільного мовлення і конкурентний медіаринок, зміцнення єдиного інформаційного простору і захист прав нацменшин, енергетична незалежність і боротьба за відновлення територіальної цілісності.

"Фракція "Народний фронт", яка входить до парламентської коаліції, на четвертий рік роботи Верховної Ради частково виконала більшу частину своїх програмних положень", - йдеться у дослідженні.

Згідно з аналізом голосувань, "Народний фронт" найдисциплінованіше підтримує виконання власних зобов’язань (голосами 85% фракції).

Крім того, 53% проаналізованих законодавчих ініціатив, що відповідають вище зазначеним передвиборчим обіцянкам, мають серед ініціаторів представників "Народного фронту".

Крім того, Інститут публічної політики та консалтингу ІНПОЛІТ також проаналізував законодавчу активність Верховної Ради протягом VIII сесії.

За його інформацією, до першої десятки найефективніших законодавців Верховної Ради VIII-ої сесії увійшли два представники "Народного фронту": Сергій Пашинський (5 місце у загальному рейтингу) та керівник фракції Максим Бурбак (10 місце у загальному рейтингу). Крім того, 11-те місце у загальному рейтингу посів Віктор Єленський, який має однакову кількість балів (6) з окремими учасниками ТОП-10.

У свою чергу Громадянська мережа ОПОРА традиційно склала рейтинг найбільш дисциплінованих фракцій та груп.

Аналітики організації підрахували безпосередню присутність під час голосувань кожної фракції парламенту у липні 2018 року.

"Найкращим цей показник у липні був у депутатів "Народного фронту" (89%)", - йдеться у дослідженні.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua