«Народний фронт» вимагає оприлюднити закон про статус суддів як такий, що набув чинності, – Леонід Ємець (відео)
вівторок, 12 липня 2016, 10:31

Законопроект «Про судоустрій і статус суддів» є таким, що набув чинності, тому має бути оприлюднений, заявив депутат фракції «Народний фронт» Леонід Ємець на брифінгу в парламенті у вівторок, 12 липня.

«Нагадаю, що «Народний фронт» абсолютно підтримав внесений Президентом так званий імплементаційний законопроект як такий, без якого зміни до Конституції в сфері судової реформи втрачають свій зміст», – зазначив депутат.

«Саме тому хотів би поінформувати суспільство, що, хоча ми маємо інформацію про те, що Президент підписав зміни до Конституції в частині судової реформи, підпис Президента під законом про судоустрій і статус суддів на сьогодні відсутній», – додав представник «Народного фронту».

Він наголосив, що Конституція, а саме її 94-та стаття, дуже чітко визначає правовий порядок на випадок, якщо Президент протягом 15-ти днів не підписує переданий йому Верховною Радою законопроект – такий законопроект вважається підписаним і має бути оприлюднений належним чином. 

«Саме тому можу повідомити, що закон про статус суддів є чинним, і згідно Конституції підлягає підпису Президентом, що є абсолютно церемоніальним кроком і не впливає на статус цього закону, який станом на сьогодні набув чинності. Саме тому фракція «Народний фронт» звертається до Президента, до Адміністрації Президента з вимогою оприлюднити закон, як цього вимагає Конституція, а саме – її стаття №94», – підсумував Леонід Ємець.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua