"Народний фронт" вимагає від СБУ надати пояснення суспільству з приводу викликів на допити захисників України
понеділок, 11 листопада 2019, 17:40
Партія «Народний фронт» звертається до Служби безпеки України з вимогою невідкладно надати суспільству пояснення з приводу викликів на допити захисників України, які першими прийняли на себе удар російсько-терористичних військ в 2014 році.
 
Зокрема, сьогодні СБУ викликала на допит «Золу», командира другої штурмової роти «Захід» батальйону «Айдар» у складі Збройних сили України Ігоря Лапіна.
 
Під командуванням «Золи» у 2014 році його підрозділ звільнив 8 населених пунктів Луганської області, брав участь у прориві блокади Луганського аеропорту.
 
Повернувшись з передової, Ігор Лапін у складі парламентської фракції «Народного фронту» працював у парламенті 8-го скликання.
 
За інформацією, яка публікується, окрім Ігоря Лапіна СБУ викликає на допити й інших ветеранів війни.
 
Без ґрунтовних пояснень, без юридично-правової позиції, без чіткого розуміння причин таких дій СБУ - у суспільстві виникає занепокоєння і запитання щодо того, чи не є ці допити елементом дискредитації захисників України, добровольців та  бойових заслуг у війні проти російської агресії. Однак, ще гірше, складається враження, що допити - це початок політичних  переслідувань в неукраїнських інтересах. 
 
Це запитання виглядає особливо доречним з огляду на, м’яко кажучи, недружні заяви деяких представників влади щодо необхідності скорочення пільг бійцям ЗСУ, та велику напругу, що склалася довкола розведення військ з передових позицій тощо.
 
«Народний фронт», який у 2014 році увібрав у себе велику кількість добровольців і кадрових військових, вважає одним із головних завдань держави – підтримання на високому рівні обороноздатності країни, морально-психологічного духу, важливим елементом яких є визнання і повага до подвигу українських захисників. 
 
«Народний фронт» висловлює підтримку колезі і побратиму Ігорю Лапіну, іншим ветеранам та кадровим військовим, які захистили країну від ворога у запеклих боях.
 
Слава Україні!
 
Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua