«Народний фронт» вимагає відставки делегації України в Тристоронній контактній групі у Мінську
понеділок, 31 серпня 2020, 20:34

«Народний фронт» різко засуджує заяви В. Фокіна щодо можливих поступок України перед Росією. Неприйнятною є навіть сама дискусія щодо його ініціатив та пропозицій, які суперечать законодавству і національним інтересам України.

Заяви Фокіна є безпрецедентними і неприпустимими. Зокрема, жодного разу за усі роки переговорного процесу представники України не заявляли про бажаність або припустимість запровадження особливого статусу в межах Донецької та Луганської областей. Так само, заступник голови української делегації в ТКГ у Мінську виправдовує нахабні дії російських переговорників. Така позиція Фокіна є цілком послідовною у контексті його попередніх заяв, коли він закликав, наприклад, з розумінням поставитися до дій Росії, яка окупувала Крим.

Дії Фокіна точно відповідають інтересам Росії, але аж ніяк не національним інтересам України. Це треба зупинити.

Викликає обурення той факт, що заяви Фокіна досі не були спростовані ані керівником делегації України в ТКГ у Мінську Л. Кравчуком, ані посадовими особами, які відповідають за організацію робити делегації.

«Народний фронт» вимагає відставки делегації України в Тристоронній контактній групі у Мінську. Також наголошуємо на тому, що будь-який учасник переговорів від України повинен неухильно дотримуватися Конституції та законів України. Зокрема, Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» від 18 січня 2018 року.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua