Вихід з політичної кризи залежить від позиції Петра Порошенка, - заява фракції "Народний фронт"
понеділок, 14 березня 2016, 18:48

Фракція "Народний фронт" вітає оприлюднені президентом пропозиції щодо можливих кандидатур на посаду нового прем’єр-міністра. Це відповідальний крок не лише для Банкової, а й для фракції БПП у парламенті, яка є ключовою формуючою силою для парламентської коаліції "Європейська Україна". 

Сьогодні розв'язок політичної кризи фактично залежить від позиції Президента Петра Порошенка – або країна продовжує реформи, або вимушено стає на паузу і повторює досвід політичного самогубства 2005 року.

Учора лідер нашої політичної сили, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк запропонував два варіанти виходу із нинішньої політичної кризи. Перший передбачає відновлення коаліції, посилення взаємодії між парламентськими фракціями і зміцнення нинішнього Кабінету Міністрів. Відповідно до другого, Арсеній Яценюк звертається до Президента з проханням взяти на себе відповідальність, представити нового прем’єр-міністра та провести переговори з парламентськими силами щодо підтримки як іншого уряду, так і альтернативної програми. Нарешті наше звернення було почуте. 

Фракція "Народного фронту" вітає бажання наших колег припинити пусті балачки і зайнятися практичною роботою з виведення країни зі стану війни, економічної кризи і штучно створених політичних скандалів.

Сподіваємося, що найближчим часом окрім прізвищ кандидатів на прем’єрське крісло ми почуємо ще й персональний склад нового уряду та його програму дій. Чим швидше ми матимемо чіткі прізвища майбутніх урядовців та реальні кроки з реформування країни – тим швидше вийдемо з політичної кризи.

І найголовніше, новий уряд має отримати беззаперечну та стійку підтримку своїх ініціатив у парламенті, а не буде як чинний уряд зазнавати цькування та безпідставної критики, яка набула форм середньовічного "полювання на відьом".

Наша позиція чітка і зрозуміла. Чим швидше Президент Петро Порошенко та його фракція у Верховній Раді остаточно визначаться з ім'ям нового прем'єра, назвуть новий склад уряду та оголосять програму його реформ – тим швидше країна вийде з кризи і продовжить курс реформ європейського зразка.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua