Очікуємо, що західні партнери далі захищатимуть цінності вільного світу - Арсеній Яценюк в рамках YES
п’ятниця, 13 вересня 2019, 14:52

«Очікуємо, що західні партнери й далі захищатимуть цінності вільного світу і допомагатимуть цим не тільки Україні, а й собі в тому числі», - наголосив Прем`єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час спілкування з журналістами в кулуарах Форуму Ялтинської європейської стратегії у п`ятницю, 13 вересня.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо очікувань західних партнерів, Арсеній Яценюк підкреслив, що західні партнери чекають від України «дуже чіткого плану дій і дуже чіткої позиції щодо війни, яку розв’язала Росія проти України»: «Щодо того, яка буде Нормандська зустріч і яка мета України».

«В України не може бути іншої мети, ніж повернути Донецьк, Луганськ і Крим - тільки не на російських умовах, а на українських», - наголосив лідер «Народного фронту».

Він зазначив, що президент Зеленський у своїй нинішній промові на YES «чітко сказав, що санкції проти Росії повинні зберігатися»: «Цим він послав сигнал нашим західним партнерам: що ми чекаємо від наших західним партнерів, а не тільки, що вони від нас чекають. Ми чекаємо, що вони далі захищатимуть цінності вільного світу і будуть далі допомагати не тільки Україні, а й собі в тому числі.

«Речі потрібно називати своїми іменами», наголосив він, підкресливши, що зараз у Європі часом лунають голоси про необхідність «побудувати новий тип відносин з Росією»: «Так давайте побудуємо новий тип відносин, тільки Росія хай забереться з Донецька, Луганська і Криму».

«Неможливо повернути тисячі людських життів, які Україна втратила через російську військову агресію. Але ми повинні повернути територіальну цілісність», - наголосив він.

Відповідаючи на запитання журналістів про перспективи співробітництва з західними партнерами, лідер «Народного фронту» сказав: «Партнери побачили, що є всі можливості для успіху. Тому що пройшли президентські і парламентські вибори. Президент і його партія в парламенті мають більшість. Це означає, що є всі можливості швидко і - дуже важливо - правильно приймати закони й імплементувати їх, щоби життя людей змінилося на краще».

Арсеній Яценюк також наголосив, що Україна очікує приходу західних інвесторів в Україну «не на словах, а на ділі»: «Є оптимістичні очікування. Є певні вичікування з їхнього боку, як будуть далі розвиватися події. Тому зараз все залежить від нової української влади - продемонструвати те, що слова не розходяться з ділом».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua