Олександр Турчинов: Розведення військ не захистить нас від російської агресії
п’ятниця, 21 лютого 2020, 13:23

Розведення військ не захистить нас від російської агресії. Я підтримував зовсім іншу тактику, яка показала свою ефективність. Про це сказав один з лідерів "Народного фронту" Олександр Турчинов в інтерв’ю Сергію Іванову. 

“Моя тактика - це постійно просуватися хоча б на один крок вперед, і починаючи з другої половини 2015 року ми не втратили жодного метра нашої землі”, - сказав Турчинов, додавши, що росіяни це називали “повзучим наступом”.

За його словами, для ворога це було дуже виснажливо: “Вони не знали, в якому місті відбудеться чергове просування українських військових, і були не готові до протидії”. Турчинов пояснив, що саме так було відбито не тільки багато опорних позицій, але і населених пунктів. 

“При такому підході без великих втрат можливо з часом дійти і до нашого кордону. І я вважаю, що саме це мобілізувало військових, примушувало їх знаходитися в тонусі, не давало відбуватися деморалізації, що спостерігається сьогодні, коли їм взагалі не зрозуміло, яка бойова задача стоїть перед ними”, - зазначив Олександр Турчинов. 

Він наголосив, що наступальна тактика достатньо ефективна і дає результат: “І я шкодую, що українська армія відмовилася від цієї тактики”.

“Сьогодні ті події, що відбулися з підступним наступом російських бойовиків, свідчать, що вже вони намагаються використовувати цю технологію проти нас. І це дуже небезпечно”, - резюмував Турчинов. 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua