Олександр Турчинов: В переговорах з Москвою будь-які компроміси є небезпечними
четвер, 28 травня 2020, 14:57

Погрози представника РФ у Тристоронній контактній групі Бориса Гризлова на адресу України є очевидним доказом неефективності чинного переговорного процесу.

Про це сказав екс-секретар РНБО України, один з лідерів "Народного фронту" Олександр Турчинов у своєму коментарі.

За його словами, поступки і компроміси по Донбасу (відведення військ, спроби зробити керованих Росією представників окупованих територій стороною переговорів, нерівноцінний обмін полоненими тощо) сприймаються Москвою як слабкість та тільки посилює їхню агресію і тиск на нашу державу.

“Кремль вчергове відкрито заявляє, що “мирний процес” може відбуватися лише за їхнім сценарієм легалізації окупованих територій і повного знищення цілісності і незалежності нашої країни”, – зазначив Олександр Турчинов, додавши, що рік “м’якого формату переговорів” показав його неефективність і токсичність для безпеки України.

“Путін рахується тільки з силою. Будь-які компроміси він використовує лише для посилення своєї позиції і збільшення своїх претензій. Нашими переговорними аргументами повинні стати: зміцнення української армії (матеріальна і моральна мотивації служби в якій останнім часом значно послабла), продовження програм зі створення сучасного потужного озброєння, відновлення міжнародного антиросійського фронту і посилення санкцій проти агресора. В умовах сучасної кризи жорсткі економічні обмеження можуть бути особливо ефективними. Не поступки, а наступальний міжнародний тиск на Росію і тверда позиція України в реалізації комплексної стратегії деокупації – це єдиний шлях до повного відновлення територіальної цілісності нашої держави”, – резюмував екс-секретар РНБО України. 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua