Парламент має повернути слідчим та прокурорам право проводити експертизи без рішення суду, - Антон Геращенко (відео)
понеділок, 17 вересня 2018, 19:55

Верховна Рада має ухвалити законопроект про повернення права слідчим та прокурорам проводити експертизи без рішення суду (№8336).

Про це заявив представник фракції “Народний фронт”, секретар Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко в інтерв’ю журналістам за результатами засідання фракції.

Він зазначив, що завтра під час пленарного засідання пропонуватиме до голосування свій законопроект про повернення права слідчим та прокурорам проводити експертизи без рішення суду (про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій незалежності судового експерта та належного забезпечення здійснення судово-експертної діяльності).

“Ви знаєте, що в Україні проблема з тим, що люди, родичі яких загинули внаслідок насильницьких дій, не можуть забрати та поховати їх в короткий час. Іноді тіла загиблих тижнями перебувають у морзі. Ми цю ситуацію маємо завтра вирішити”, - наголосив народний депутат.

Як відомо, відповідно до раніше ухвалених змін було запроваджено  судовий контроль при призначенні експертиз в кримінальному провадженні. На думку авторів, це створює перевантаженість суддів і уповільнення здійснення досудового розслідування органами досудового розслідування. За приблизними оцінками мова йде про призначення щороку близько восьмисот тисяч експертиз в кримінальних провадженнях.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua