Парламент має розглянути законопроект щодо зниження пенсійного віку для учасників АТО, - Людмила Денісова (відео)
понеділок, 30 травня 2016, 13:49

Голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, представник "Народного фронту" Людмила Денісова наголосила на необхідності розглянути законопроекти щодо пенсійного забезпечення громадян, які проживають у населених пунктах, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, а також щодо зниження пенсійного віку для певних категорій учасників АТО та членів їх родин.

Про це вона заявила сьогодні під час засідання Погоджувальної ради.

Денісова звернулася до Голови парламенту з проханням поставити на розгляд у вівторок, 31 травня, доопрацьований проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення громадян України, які проживають у населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження" №4257.

Цим законопроектом пропонується "доручити Кабінету Міністрів України визначити механізм виплат пенсій громадянам, які знаходяться на території, де органи влади тимчасово не здійснюють свої повноваження".

На думку авторів законопроекту, це дозволить "попередити порушення прав людей та запобігти фінансовим втратам держави за результатами звернень громадян до Європейського суду з прав людини".

Крім того, Людмила Денісова попросила включити до прядку денного для розгляду у другому читанні проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб із числа учасників проведення антитерористичної операції № 3252.

"Це питання вже зі всіма погоджено. Цей закон потрібно прийняти. Він стосується пенсійного забезпечення наших військовослужбовців, резервістів, учасників добровольчих об’єднань, які були в АТО. Крім того, це стосується пенсій по втраті годувальника для всіх родин загиблих. Дуже прошу включити до порядку денного", - закликала Голова профільного комітету.

Як наголошується у пояснювальній записці, метою прийняття законопроекту № 3252 є "забезпечення соціальної справедливості в частині пенсійного забезпечення щодо осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, а також членів їх сімей".

Зокрема законопроектом передбачається внести зміни до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" та надати право на призначення пенсії зі зниженням пенсійного віку на 5 років (тобто чоловіки після досягнення 55 років, жінки – після досягнення 50 років) військовослужбовцям, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, які брали безпосередню участь в АТО, резервістам, учасникам добровольчих об’єднань та членам родин загиблих військовослужбовців тощо.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua