Пенсія по інвалідності для постраждалих під час Революції гідності призначатиметься незалежно від наявності страхового стажу, - Людмила Денісова (відео)
четвер, 18 лютого 2016, 12:12

Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому законопроект №4022 про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо призначення пенсій особам, які стали інвалідами під час участі в Революції гідності.

За відповідне рішення проголосували 245 народних депутатів.

Автор законопроекту - представник фракції «Народний фронт» та голова Комітету ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова заявила перед голосуванням, що цей законопроект надає право «всім тим нашим братам, які стояли на Майдані, якщо вони отримали каліцтво, інвалідність, але не мають страхового стажу, отримати підтримку держави».

За словами Людмили Денісової, необхідність прийняття законодавчих змін зумовлена тим, що значна частина осіб, які стали інвалідами внаслідок участі у Революції гідності, досить молодого віку i не мають необхідного страхового стажу для призначення пенсії по інвалідності. Як наслідок, майже третина з тих, хто вже отримав статус інваліда війни, не змогли отримати відповідну підвищену пенсію.

«Таким людям буде призначена пенсія по інвалідності незалежно від того, є в них страховий стаж чи немає. Вони не можуть працювати, вони не можуть забезпечити себе і свою родину. Це невелика кількість людей, це невеликі гроші. Сьогодні вони просто не знають, що можна звернутися до держави і отримати підтримку. Я думаю, що наша повага і наша гідність дасть нам можливість підтримати цей законопроект всіма фракціями за основу і в цілому», - заявила Денісова.

Законодавчим актом визначено, що особам, інвалідність яких настала внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров'я, одержаних під час участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію та проти режиму Януковича, та які звернулися за медичною допомогою у період з 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року, пенсія по інвалідності призначається незалежно від наявності страхового стажу.

У свою чергу, інший представник фракції «Народний фронт» Остап Семерак звернув увагу на те, що сьогодні, у такий важливий день для держави – другі роковини трагічних подій на Майдані – у сесійній залі Парламенту відсутні дві фракції «Самопоміч» та «Батьківщина».

Крім того він нагадав, що ще два роки тому, на сороковий день після вбивств на Майдані, перший післяреволюційний Уряд прийняв постанову, якою передбачені виплати довічних  пенсій дітям та старшим особам, які втратили своїх годувальників під час Революції гідності.

«Закликаю увесь зал забути про свої політичні образи, які вони думають, що отримали протягом останніх декількох днів, і в пам'ять про тих людей, які віддали найцінніше, проголосувати за цей законопроект», - наголосив Семерак.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua