Перевиконання держбюджету дозволяє скасувати оподаткування пенсій, - Людмила Денісова (відео)
четвер, 19 травня 2016, 13:00

Фракція "Народний фронт" зареєструвала законопроект №4542-1 щодо відміни оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів, розмір яких перевищує 3 мінімальні зарплати, яка зараз обкладається податком за ставкою 15%.

Про це повідомила автор законопроекту, голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова на брифінгу у парламенті.

За її словами, законопроекту стосується 416 тисяч пенсіонерів, які у разі ухвалення закону не будуть сплачувати податок на доходи фізичних осіб.

"Протягом останніх двох років Уряд Арсенія Яценюка всі до копійки кошти направляв на обороноздатність нашої держави, і в цей тяжкий період нашої історії Уряд під керівництвом лідера "Народного фронту" разом із парламентом здійснив необхідні реформи та стабілізував розвиток фінансового і економічного сектору нашої держави", - зазначила Денісова.

"І як тільки виникла можливість покращити гарантії для громадян України, "Народним фронтом" було подано законопроект на відміну з 1 травня оподаткування пенсій", - заявила представник "Народного фронту".

За словам народного депутата, відповідний законопроект був підготовлений та винесений нею до Верховної Ради ще 28 квітня.

"Однак Апарат Верховної Ради протягом дня не реєстрував мій законопроект, навіть після особистого звернення до в. о. керівника Апарату ВР. Увечері того ж дня Апарат зареєстрував аналогічний моєму законопроект, поданий нинішнім Урядом, а мій, поданий раніше, зареєстрував як альтернативний", - зазначила Людмила Денісова.

"Фракція "Народний фронт", як відповідальна фракція, обов'язково підтримає ініціативи, подані Урядом, але у майбутньому так діяти не варто", - додала вона.

Щодо фінансування витрат на виконання майбутнього закону, народний депутат повідомила, що "згідно звіту Державної фіскальної служби, за січень-лютий 2016 року надходження до бюджету перевищують планові показники на 14%, а це більше ніж 8,2 мільярда гривень".

"Тобто, ці додаткові кошти можуть перекрити 1,1 мільярда гривень на зменшення надходжень, які можуть відбутися після затвердження моєї законодавчої ініціативи, а саме відміни оподаткування пенсій", - резюмувала Денісова.

 

Як стало відомо пізніше, за урядовий проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій №4542 у першому читанні проголосувало 307 народних депутатів.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua