Після ухвалення пенсійної реформи 9 мільйонів пенсіонерів отримають збільшені пенсії, - Людмила Денісова (відео)
вівторок, 5 вересня 2017, 11:33

Верховна Рада повинна ухвалити законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій", аби вже з 1 жовтня 9 мільйонів пенсіонерів змогли отримати осучаснені збільшені пенсії.

Про це заявила голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, представник фракції "Народний фронт" Людмила Денісова в інтерв'ю журналістам.

За її словами, протягом двох місяців профільний комітет розглянув 2 144 поправок, які надійшли до цього законопроекту від 82 народних депутатів.

Людмила Денісова зауважила, що всі депутати, які подали поправки, погоджуються з тим, що необхідно підвищити пенсії, а також осучаснити пенсії, які були призначені у минулі роки. Як пояснила голова комітету, осучаснення відбуватиметься із врахуванням середньої заробітної плати, яка є на сьогоднішній день, а саме – 3 740 гривень.

"Осучаснення пенсій не проводилося майже п'ять років. І ті пенсії, які були призначені, наприклад, у 2008 році і які були призначені у 2016 році, вони у рази відрізняються", - сказала вона.

Крім того, представник фракції "Народний фронт" наголосила, що народні депутати та члени Уряду дійшли згоди в тому, що необхідно відмінити 15% відрахування від пенсій для працюючих пенсіонерів.

"Майже 600 тисяч працюючих пенсіонерів будуть отримувати ту пенсію, яку вони заробили", - підкреслила вона.

Крім того, Денісова повідомила, що депутати підтримують пропозицію щодо збільшення прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб раніше запланованого часу: з 1 жовтня замість 1 грудня 2017 року.

"Це дасть ще одну можливість підтримати наших пенсіонерів та збільшити їх пенсії", - додала вона.

Таким чином, як зазначила Людмила Денісова, у разі якщо законопроект №6614 буде ухвалено вчасно, то збільшення пенсій вже з 1 жовтня стосуватиметься загалом понад 9-ти мільйонів пенсіонерів.

"У вересні потрібно прийняти законопроект уже в цілому для того, щоб 1 жовтня Уряд зміг перерахувати, осучаснити пенсії, збільшити їх, щоб людина праці була захищена і отримала, відповідно, збільшений розмір пенсії", - сказала вона.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua