Поблизу українського кордону фіксується активне пересування російських військ, - Дмитро Тимчук (відео)
субота, 25 квітня 2015, 05:23

Поблизу українсько-російського кордону уже два тижні фіксується активне пересування  батальйонно-тактичних та ротних груп зі Східного військового округу Російської Федерації. 

Про це сьогодні заявив на брифінгу у Верховній Раді член фракції "Народний фронт", військовий експерт Дмитро Тимчук. 

Він зазначив, що українські розвідники зафіксували далекосхідні частини РФ у прикордонних районах поблизу Донбасу. 

"Ми пов'язуємо це з тим, що тестують найбільш боєготовні сили, а потім сформують батальйонно-тактичні групи, які перекинуть на територію України. Частина їх уже ввійшла на територію окупованого Донбасу. Мова, в основному, йде про диверсійні спецназівські та розвідувальні групи", - наголосив Тимчук. 

Окрім того, українська розвідка фіксує біля українських кордонів артилерійську розвідку противника. 

"У Новоазовську нами була ідентифікована розвідка 7-ї військової бригади з Росії", - повідомив представник "Народного фронту". 

Дмитро Тимчук пов'язує таку активність диверсійних груп і артилерійської розвідки держави-агресора з намаганням виявити місце скупчення і лінію оборони українських військ. 

"Таким чином ми констатуємо, що Росія накопичила значну кількість сил і озброєнь біля кордонів і формує основні ударні групи на території Донбасу, які складаються із росіян і місцевих бойовиків, а також певного відсотку регулярних військ Російської Федерації. Теоретичного повномасштабного вторгнення можна чекати в будь-який момент. Це, очевидно, може бути після 9 травня, але готовність наших сил АТО відбити наступ має бути вже сьогодні", - резюмував Дмитро Тимчук.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua