Поліція діє законно та в інтересах національної безпеки, - заява коаліції
вівторок, 14 березня 2017, 20:33

Заява парламентських фракцій коаліції "Європейська Україна" у Верховній Раді України

Фракції Верховної Ради, що входять до коаліції "Європейська Україна", підтримують дії Національної поліції і Служби Безпеки України щодо наведення правопорядку в зоні антитерористичної операції. Законні вмотивовані дії правоохоронців заслуговують на повагу та підтримку з боку громадськості.

13 березня представники Нацполіції провели превентивну контрдиверсійну операцію щодо окремих учасників блокади в зоні АТО. Всіх затриманих уже звільнено, жоден із них не постраждав. Припиняючи незаконні дії активістів і вилучаючи у них зброю, правоохоронці діяли професійно, толерантно, в інтересах національної безпеки і, найголовніше, - правомочно.

Нагадуємо: зона антитерористичної операції точно не є місцем, де громадяни можуть розгулювати зі зброєю (неважливо, легальною чи ні, імпровізованою чи військовою). Блокування транспортних шляхів - це правопорушення, якими б політичними вимогами воно не виправдовувалося. Національні інтереси України вимагають від правоохоронців запобігати таким діям.

У сьогоднішній поліції багато тих, хто вчора стояв на Майдані. Хто пам'ятає кийки і кулі Захарченка.  Активісти й добровольці мають якомога активніше вливатися в лави Нацполіції, СБУ, прокуратури, й очолити оновлення правоохоронних органів зсередини - а не протиставлятися їм.

Фракції коаліції "Європейська Україна" засвідчують свою беззастережну повагу до гарантованих Конституцією політичних прав і свобод українців - і вимагатимуть цього від Національної поліції та інших державних органів. Громадяни мають право на мирний протест, в тому числі щодо відносин із окупованими територіями - і ми будемо захищати це право.

Ми підтримуємо дискусії в парламенті, в ЗМІ і будь-де в рамках закону. Кабінет Міністрів уже ухвалив постанову, яка чітко врегульовує перелік товарів, які тимчасово дозволено переміщувати через лінію розмежування на Донбасі. Ці перевезення критично необхідні для української економіки. І це лише початок публічного, прозорого, законного розв’язання тих проблем, щодо яких організатори блокади намагалися влаштувати силовий шантаж.

Ми категорично засуджуємо спроби маніпуляції громадською свідомістю і викривлення фактів. В тому числі, спекуляції про начебто неправомірні дії правоохоронців. Не дамо зіштовхувати активістів із правоохоронцями, роздмухувати внутрішній громадянський конфлікт - на користь агресору. Ми за жодних обставин не дозволимо ослабити країну і знесилену віддати її Путіну.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua