Постійний комітет ПАЧЕС відхилив поправку Росії, яка обмежувала право на вільне висловлювання думок, - Людмила Денісова
середа, 25 листопада 2015, 20:47

У середу в Бухаресті, напередодні Генасамблеї Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва, відбулося засідання Постійного комітету ПАЧЕС. Одним з питань на засіданні розглядалося внесення поправок до Регламенту організації.

Під час виступу керівник Постійної делегації Верховної Ради України у ПАЧЕС Людмила Денісова зазначила, що засідання комітетів Асамблеї – основне місце для дискусій парламентарів, які представляють 12 країн регіону.

«Діючий Регламент ПАЧЕС не обмежує ні за кількістю, ні за тривалістю можливість для членів комітетів вільно висловлювати свої думки», - підкреслила вона.

Як приклад такої роботи Людмила Денісова навела нещодавню дискусію в рамках Комітету ПАЧЕС з питань культури, освіти та соціальних питань на тему культурного надбання, за результатами якої була прийнята поправка української делегації з цього питання.

«Тому українська делегація не підтримала антидемократичну поправку Росії та використання регламентних норм для обмеження права висловлювати думки, відмінні від російських», - наголосила керівник української делегації. 

За результатами голосування, яке відбулося після виступу Людмили Денісової, члени Постійного комітету ПАЧЕС відхили російську поправку.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua