Потрібно зберегти санаторії-профілакторії вищих навчальних закладів, - Людмила Денісова
п’ятниця, 24 квітня 2015, 13:45

Держава має забезпечити право студентів на отримання оздоровчих заходів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України шляхом часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв вищих навчальних закладів.

На цьому наголосила народний депутат фракції «Народний фронт», Голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова.

Вона зазначила, що до неї як народного депутата неодноразово зверталися представники університетів, при яких діють санаторії-профілакторії, з проханням посприяти зберегти ці установи та підтримати студентів.

«Звернення стосувалися того, що раніше санаторії-профілакторії ВНЗ частково фінансувались з коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати непрацездатності. У зв’язку з тим, що йде процес об’єднання двох фондів, на сьогодні не передбачено умов для функціонування цих закладів», - зазначила Денісова.

Представляючи законопроект № 1865 про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування», Людмила Денісова підкреслила, що на сьогодні надважливим завданням є питання охорони здоров’я студентів.

«Необхідно підтримати здоров’я наших студенів, багато з яких мають хронічні захворювання. Тому вкрай важливим є діяльність санаторіїв-профілакторіїв при вищих навчальних закладах, які допомагають вирішувати ці проблеми», - резюмувала Голова Комітету з питань соцполітики.

Даний законопроект дозволяє зберегти функціонування 50 санаторіїв-профілакторіїв при вищих учбових закладах та забезпечити роботою понад 1,2 тис. медичних працівників цих закладів. Члени Комітету підтримали зазначений проект Закону та рекомендували Парламенту прийняти його за основу та в цілому.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua