Правильний крок, достойний найвищого рівня державного діяча, ким є президент України, – це скасування указу про розпуск парламенту, - Ігор Алексєєв
вівторок, 11 червня 2019, 11:55

Указ Президента Володимира Зеленського про розпуск парламенту не відповідає Конституції.

Про це заявив один з ініціаторів конституційного подання щодо незаконності указу про дострокове припинення повноважень парламенту, член фракції "Народний фронт" Ігор Алексєєв.

"Правильний крок, достойний найвищого рівня державного діяча, ким є президент України, – це скасування цього указу", - наголосив він.

"Ми з повагою ставимося до вибору українського народу. На цих демократичних і вільних виборах виграв президент Зеленський, чий указ ми оскаржуємо. Як політик заявляю, що люди вимагають змін. І останні президентські вибори це довели. Але основна вимога – це вимога права і справедливості", - зазначив він.

За його словами, люди вимагають відповідальності: відповідальності президента, парламенту, уряду, Конституційного суду, всього суддівського корпусу.

"І межі цієї відповідальності визначені Основним законом держави – а це є Конституція. Конституція не визначає принципу політичної доцільності чи недоцільності, а визначає слідування тільки букві і духу основоположного акту української держави", - підкреслив Алексєєв.

"У ваших найвищих інтересах, Пане Президент, стати взірцем дотримання Конституції і її справжнім, а не вдаваним Гарантом", - наголосив він.

Народний депутат також зазначив, що успіх української держави пов’язаний з успіхом українського президента.

"А успіх кожного громадянина України прямо залежить від кожної дії, яку ви, як глава держави, здійснюєте відповідно до Конституції. Ви маєте захищати Основний закон і ставити інтереси країни вище будь-яких політичних рейтингів, здобутих на дострокових парламентських виборах", - сказав Ігор Алексєєв.

"Цей указ не відповідає Конституції.  Правильний крок, достойний найвищого рівня державного діяча, ким є президент України, – це скасування цього указу. Зміни Верховної Ради за будь-яких обставин відбудуть 27 жовтня цього року, як і передбачено Конституцією", - резюмував він.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua