Представники "Народного фронту" ініціюють створення першого в країні штабу протидії булінгу
п’ятниця, 23 листопада 2018, 10:42

Очільник Херсонської міської організації партії "Народний фронт" Костянтин Хутковський виступив з ініціативою створення штабу протидії булінгу (систематичні переслідування з образами, цькуванням; упереджене ставлення у навчальному закладі). 

Про це повідомили в прес-службі обласної партійної організації.

Для обговорення ідеї на координаційну нараду 20 листопада зібрались представники Управління патрульної поліції, Управління освіти Херсонської міської ради, Головного управління Національної поліції області, Служби у справах дітей , філії Центру пробації у Херсонській області, Херсонської академії неперервної освіти, а також активісти громадської організації "Успішна жінка".

"Поодинці усі наші органи влади проводять активну профілактичну роботу у цьому напрямку. Проте, на мій погляд, об’єднання наших зусиль дозволить більш ефективно реагувати на випадки цькування у навчальних закладах нашої області. В нас спільна мета – налагодити стосунки серед тих, за ким стоїть майбутнє нашої країни", – звернувся до присутніх Костянтин Хутковський.

Офіційної статистики випадків булінгу у навчальних закладах не ведеться. Щоправда, деякі цифри все ж є. Так, представник Головного управління національної поліції у Херсонській області Анатолій Сікальчук повідомив, що за останній рік до них надійшло 66 заяв, які стосувались булінгу. Більшість випадків припала на фізичний вид. Також, виявилося,що велика частина булерів та жертв цькування не досягли 13-ти років. 

Керівник служби пробації у Херсонській області Оксана Кузьмич зазначила, що упродовж цього року по облікам уповноважених органів з питань пробації області пройшло двоє дітей, які скоїли кримінальні правопорушення щодо однолітків. В одному випадку суд призначив булеру покарання у виді громадських робіт, в іншому – застосував покарання у виді позбавлення волі, звільнивши від його відбування з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік.

Костянтин Хутковський запропонував створити гарячу лінію на базі Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, на яку надходитимуть звернення дітей, батьків та свідків жорстокої поведінки серед дітей. Після отримання інформації спеціалісти будуть координувати подальші дії громадян, які звернулися по допомогу.

Результатом наради стала одноголосна підтримка ідеї створення штабу. Тож найближчим часом відбудеться перше засідання, на якому буде представлено план роботи усіх учасників та завдання для реалізації цілей. 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua