Профільний комітет ВР ухвалив рішення про відповідність Людмили Денісової вимогам на посаду омбудсмена (відео)
середа, 24 травня 2017, 18:56

Комітет Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин за результатами спеціальної перевірки ухвалив рішення про відповідність всіх трьох кандидатів на посаду омбудсмена, зокрема і представника фракції «Народний фронт» Людмили Денісової, вимогам законодавства України, а також про відсутність причин, які б перешкоджали зайняттю ними цієї посади.

Відповідне рішення було одноголосно ухвалено на черговому засіданні комітету.

Кожен з кандидатів на посаду Уповноваженого ВР з прав людини виступив з власною презентацією перед членами комітету та представниками громадськості.

Так, наприклад, Людмила Денісова, яка була висунута на цю посаду за ініціативи фракції «Народний фронт» та за підписами 125 народних депутатів, зазначила, що вона має великий досвід громадської, соціальної та правозахисної роботи. Зокрема, вона повідомила, що з 1991 року практично весь час присвятила соціальний політиці, обіймаючи високі посади в різних державних структурах, наприклад, керівника Кримського управління Пенсійного фонду України, міністра економіки, міністра фінансів АР Крим, була також обрана народним депутатом ВР АР Крим, а пізніше – народним депутатом ВРУ кількох скликань.

Крім того, Людмила Денісова заявила, що в разі обрання її на посаду омбудсмена вона, перш за все, буде керуватися Конституцією та законодавством України і захищатиме права і свободи кожного громадянина нашої держави.

«В статті 55 Конституції України написано, що кожен має право звернутися до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Кожен рівний серед рівних. Безумовно, треба омбудсмену працювати на упередження, щоб не було погіршення чи позбавлення прав людини», - наголосила вона.

Більше того, відповідаючи на запитання присутніх Людмила Денісова зазначила, що з моменту висунення її на посаду омбудсмена вона зустрілася з представниками багатьох громадських правозахисних організацій. Наприклад, таких як Харківська правозахисна спілка, Федерація профспілок України, Спілка інвалідів, а також організацій щодо захисту прав жінок, чорнобильців, афганців, внутрішньо переміщених осіб та інших категорій населення.

У свою чергу інший представник фракції «Народний фронт», заступник голови Комітету Георгій Логвинський повідомив, що разом з Людмилою Денісовою вони розробили кілька важливих законопроектів не лише по Криму, а також щодо соціальних гарантій та прав українських громадян.

«Тому дійсно ця діяльність (Людмили Денісової) є правозахисною», - додав він.

Член фракції «Народний фронт» Леонід Ємець також підтримав Людмилу Денісову як кандидата на посаду та особливо відзначив її досвід, який вона отримала як комендант Жовтневого палацу під час Революції Гідності.

«Жоден з комендантів не мав два шляхи з Майдану. Це була дорога в один кінець. У  випадку, якщо б не відбулася зміна режиму Януковича, їх, в кращому випадку, чекала в’язниця або просто «нещасний випадок». І Людмила  Денісова була готова реально ризикувати своїм життям для того, щоб забезпечити право тих людей, які були на Майдані, на свободу волі, волевиявлення, на те, щоб був відсутній тоталітарний режим в нашій країні.

Ми у фракції, кожен з нас особисто, надзвичайно добре це пам’ятаємо. Тому наша позиція є абсолютно щира, що ми довіряємо Людмилі  Денісовій бути людиною, яка буде захищати права усіх наших громадян, незалежно від їх політичних поглядів», - заявив представник фракції «Народний фронт».

Разом з тим Леонід Ємець нагадав, що «нинішній омбудсмен Валерія Лутковська не була на Майдані у той час, коли активістів незаконно саджали до казематів».

На засіданні комітету також були присутні представники різних громадських правозахисних організацій, більшість з яких так само висловилися на підтримку кандидатури Людмили Денісової на посаду Уповноваженого ВРУ з прав людини, відзначивши її реальну допомогу, зокрема, внутрішньо переміщеним особам, людям з обмеженими можливостями, представникам профспілок тощо.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua