Верховна Рада з ініціативи депутатів "Народного фронту" ухвалила закон про перейменування російської церкви в Україні
четвер, 20 грудня 2018, 14:49

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" щодо назв релігійних організацій, яким буде перейменовано представництво російської церкви в Україні.

Співавторами документа виступили члени "Народного фронту" Ігор Бриченко, Сергій Висоцький, Ігор Лапін. Законопроект підтримав також Комітет з питань культури і духовності, який очолює представник НФ Микола Княжицький.

У пояснювальній записці до закону зазначається, що релігійна організація, яка безпосередньо або як складова частина іншої релігійної організації входить до структури релігійної організації, керівний центр якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та тимчасово окупувала територію України, зобов'язана у своїй повній назві відображати приналежність до релігійної організації за межами України, до якої вона входить з можливим додаванням слів "в Україні" та/або позначення свого місця в структурі іноземної релігійної організації.

У разі, якщо протягом чотирьох місяців з дати набуття чинності закону релігійна організація не внесла передбачених законом змін до своєї офіційної назви та не подала відповідних змін до свого статуту на реєстрацію, її статут втрачає чинність у частині, якою визначається повна офіційна назва релігійної організації.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua