Реформи в оплаті праці мають бути справедливими, - Людмила Денісова
понеділок, 20 лютого 2017, 21:26

Реформи в оплаті праці мають забезпечити відновлення соціальної справедливості.

Про це зазначила голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова під час круглого столу, присвяченого обговоренню результатів щодо підвищення мінімальної заробітної плати.

Під час виступу Людмила Денісова представила звіт про те, що було зроблено комітетом для забезпечення соціальної справедливості в Україні.

«Комітет не лише підтримав урядову ініціативу стосовно підвищення мінімальної зарплатні, а й посприяв збільшенню ролі профспілок щодо погодження з ними питань оплати праці. І саме ми наполягли на підвищенні окладу для педагогічних працівників на 2 тарифних розряди, що означає зростанню зарплатні вчителів у середньому на 33,5%», - зазначила голова комітету.

Окремо Людмила Денісова закликала учасників круглого столу приєднатись до роботи над підготовкою до другого читання проекту Трудового кодексу.

«Наразі ми працюємо над подальшими пропозиціями щодо реформ в оплаті праці. Це відхід від Єдиної тарифної сітки в оплаті праці працівників бюджетної сфери, необхідність врахування регіонального індексу цін при нарахуванні винагороди за працю, запровадження галузевої мінімальної заробітної плати тощо», - зауважила Денісова.

Наприкінці виступу представник «Народного фронту» резюмувала: «Щоб досягнути високих соціальних стандартів європейських країн, в тому числі в оплаті праці, ми повинні бути активними у відстоюванні інтересів наших громадян».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua