Російська військова агресія сприяє збільшенню негативних тенденцій у сфері торгівлі людьми, - Людмила Денісова
вівторок, 12 квітня 2016, 09:39

Загострення проблеми торгівлі людьми є наслідком глобальних міграційних потоків, які викликані, перш за все, військовими конфліктами і соціальними потрясіннями.

На цьому наголосила народний депутат фракції "Народний фронт", Голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова під час виступу на 16-й Конференції ОБСЄ "Подолання проблеми торгівлі людьми з метою їх примусу до вчинення злочинної діяльності".

"На жаль, Україна також опинилася в епіцентрі цих процесів. Ми серйозно стурбовані можливими наслідками російської агресії на території України, які сприяють збільшенню негативних регіональних тенденцій у сфері торгівлі людьми", - сказала вона.

Денісова зазначила, що торгівля людьми стосується практично всіх держав-учасниць ОБСЄ, країни походження, країни транзиту та країни призначення.

За її словами, в Україні хвиля внутрішньої міграції населення з окупованих територій і районів проведення антитерористичної операції підвищує ризик потрапляння людей в ситуацію торгівлі людьми.

"Зростає число внутрішньо переміщених осіб з постраждалих від конфлікту регіонів, в тому числі жінок, дітей і осіб з обмеженими можливостями, які особливо вразливі до торгівлі людьми", - повідомила Людмила Денісова.

Вона навела деякі найбільш кричущі приклади таких негативних тенденцій, спровокованих військовим конфліктом на території України.

"На непідконтрольних українській владі територіях збільшується рівень злочинності, в тому числі випадків трудової та сексуальної експлуатації, насильницького використання людей в збройному конфлікті, зокрема, дітей. Також ми спостерігаємо застосування нових методів вербування з боку Росії, коли працевлаштування за кордоном, в якості допомоги внутрішнім переселенцям і сприяння в отриманні статусу біженця, призводять до збільшення кількості жертв торгівлі людьми", - наголосила Людмила Денісова.

Народний депутат підкреслила, що розуміючи нові виклики, які постають перед нашою державою, Україна намагається зробити все можливе, щоб убезпечити своїх громадян від попадання в ситуацію торгівлі людьми: "Пишаюся тим, що Україна вжила рішучих заходів у всіх трьох сферах боротьби з торгівлею людьми: в попередженні злочину у всіх його формах; в захисті жертв; і в судовому переслідуванні злочинців".

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua