Росія намагається легітимізувати анексію Криму, - Людмила Денісова
четвер, 29 червня 2017, 16:09

Російська Федерація в черговий раз намагається демонстративно знехтувати нормами міжнародного права.

Про це заявила народний депутат фракції «Народний фронт», Голова української делегації у Парламентській асамблеї Чорноморського економічного співробітництва Людмила Денісова напередодні 49-го засідання Генеральної Асамблеї ПАЧЕС у Стамбулі.

«В рамках засідання Генеральної Асамблеї деякі країни представлятимуть новий склад постійних делегацій. Нову делегацію представлятиме і Росія. Вони включили до її складу так званого депутата Державної Думи Російської Федерації Павла Шпєрова, який був обраний від незаконно анексованого Росією у 2014 році Криму», - розповіла Людмила Денісова.

Також вона наголосила, що таким чином російська сторона в черговий раз демонстративно нехтує нормами міжнародного права, та намагається легітимізувати анексію українського Криму.

Окрім того, депутат розповіла, що вже провела низку робочих зустрічей із послами країн-членів ПАЧЕС, а саме: Болгарії, Сербії, Туреччини, Греції, Румунії та Молдови, де  закликала їх і делегації їхніх країн не підтримувати мандат депутата, який знаходиться у санкційних списках ЄС та США.

«Посли з розумінням поставились до ситуації та висловили свою прихильність нашій країні», - зазначила голова української делегації.

«Майже усі країни-члени організації підтримали територіальну цілісність України, проголосувавши в березні 2014 року за резолюцію Генеральної Асамблеї ООН про територіальну цілісність України, яка засуджує дії Росії, тому вважаю, що російська провокація не вдасться», - резюмувала Людмила Денісова.

Довідково: Парламентська асамблея Організації Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС) була створена 26 лютого 1993 року. До її складу входять 12 країн, а саме: Албанія, Азербайджан, Болгарія, Вірменія, Греція, Грузія, Молдова, Румунія, Росія, Сербія, Туреччина та Україна. Народні Збори Єгипту, Кнесет Держави Ізраїль, Народні Збори Словацької Республіки, Бундестаг ФРН, Парламент Франції та Парламент Республіки Білорусь мають статус спостерігачів у ПАЧЕС.

Метою організації є забезпечення правої бази економічного, торговельного, соціального, культурного та політичного співробітництва між країнами Причорномор'я; прийняття законодавства, необхідного для реалізації рішень, що приймаються главами держав та урядів або міністрами закордонних справ країн-членів ОЧЕС; сприяння національним парламентам у зміцненні парламентської демократії; розвиток співробітництва з міжнародними та регіональними організаціями.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua