Сергій Пашинський: Парламент повинен денонсувати договір про дружбу з Росією (відео)
середа, 5 грудня 2018, 11:55

Верховна Рада має найближчим часом денонсувати договір про дружбу із Російською Федерацією.

Про це завив Голова Комітету з питань національної оборони та безпеки, заступник голови фракції «Народний фронт» Сергій Пашинський, коментуючи проект закону №0206 "Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ".

«Міністерство закордонних справ запустило офіційну процедуру. Як Верховна Рада свого часу ратифікувала цю угоду - вона має її денонсувати. Ми у квітні виходимо із цього договору, який із вини Російської Федерації перетворився в папірець», - зазначив народний депутат.

Сергій Пашинський підкреслив, що Україна у своєму захисті від Росії спирається на міжнародне право, тому інсинуації про те, що після денонсування договору про дружбу із РФ нібито можуть виникнути нові проблеми, не мають жодних підстав.

«Ми повністю адаптовані під світову юридичну практику і світові системи судочинства та контролю. Це і ООН, і ОБСЄ, і таке інше. Цей договір буде денонсовано згідно умов, які нам надає міжнародне законодавство», - наголосив Голова профільного комітету.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua