Сергій Пашинський: Замість піару на армії депутатам треба підвищувати її боєздатність (відео)
понеділок, 6 лютого 2017, 13:49

На цьому сесійному тижні парламент має ухвалити закон про спецконфіскацію коштів Януковича та прийняти закон про доукомлектування армії на 10 тисяч осіб. Такі рішення дозволять запобігти ситуаціям, яка трапилася у Авдіївці, а також покращити стан Збройних Сил України.

Про це заявив заступник керівника фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський під час Погоджувальної ради.

"Бюджет армії Російської Федерації - 45 мільярдів доларів, спільний бюджет нашої оборони і НГУ - більше 3-х мільярдів, в 15 разів менше. Забезпечення нашої армії новітніми зразками зброї - це одиниці відсотків. Ми не забезпечили армію зв'язком, ми не забезпечили армію передовим озброєнням, належними боєприпасами, і при цьому всі піаряться, розказують про свій патріотизм, боротьбу з російським окупантом, блокаду, ще якусь єресь", - заявив Пашинський.

"У четвер у порядку денному стоїть закон, написаний европейськими експертами разом з Кабінетом Міністрів України про спецконфіскацію, частина коштів з чого якраз піде на потреби армії. І отут якраз проявиться, хто дійсно хоче допомогти армії, а хто на зарплаті у Януковича і Путіна сидить у цьому залі і розказує про свій картоновий патріотизм ", -  підкреслив голова Комітету з питань нацбезпеки.

Сергій Пашинський також звернув увагу керівництва парламенту на законопроект №5640, який дозволить доукомплектувати ЗСУ на 10 тисяч осіб.

"Через бюрократичні перепони ми його до цього часу не прийняли. Поставте його, будь ласка, до включення, і прошу всіх голів фракцій, які турбуються про національну безпеку, хоча би почитайте цей закон. Бо у тій же 72-й бригаді є значна неукомплектованість по штату", - резюмував представник "Народного фронту".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua