Співорганізатор «руської весни» у Луганську Олександр Єфремов має сидіти у в’язниці, а не вільно гуляти Києвом, - Сергій Висоцький
середа, 1 червня 2016, 18:48

Колишній «регіонал» Володимир Ландік, який нещодавно заявив у ЗМІ про те, що екс-керівник фракції Партії регіонів у Верховній Раді та колишній голова Луганської ОДА Олександр Єфремов домовлявся про захоплення області російськими військами, повинен невідкладно передати відповідні документи та факти до Генеральної прокуратури України для відкриття кримінального провадження.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Сергій Висоцький, коментуючи відповідну заяву Володимира Ландіка.

«Якщо Володимир Ландік має достовірні факти про такі дії Єфремова, він повинен обов’язково передати їх до Генеральної прокуратури. Я особисто, як народний депутат, готовий передати ці матеріали Генеральному прокурору, якщо пан Ландік не може до нього потрапити, у чому я зовсім не впевнений», - заявив Сергій Висоцький.

Він також зазначив, що позиція фракції «Народний фронт» щодо осіб, які порушують суверенітет та територіальну цілісність України, залишається незмінною: такі особи мають сидіти у в’язниці.

«Єфремов має сидіти – ось наша позиція! Всі докази говорять про те, що саме він був одним з співорганізаторів «руської весни» у Луганську, що саме його люди керували цим процесом, що саме на базі його мережі, зокрема політичної, будувалися перші «осередки» так званої «ЛНР». Ці люди повинні сидіти, а не гуляти по Києву та спокійно їсти шашлики», - наголосив Висоцький. 

Як відомо, Володимир Ландік заявив в одному з інтерв’ю, що «в лютому 2014 року в Луганську, в особняку Єфремова, відбулася зустріч, на яку приїхали брат (Наталії) Королевської (Костянтин Королевський, – колишній заступник міністра регіонального розвитку Росії – ред.) і радник Путіна Сергій Глазьєв. Зокрема, Ландік повідомив, що «росіяни нібито пообіцяли Олександру Єфремову контроль над Луганськом та певні активи після вторгнення та повалення там української влади». 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua