Олександр Турчинов: Суди знову починають послуговуватися політичною доцільністю
п’ятниця, 18 жовтня 2019, 20:01

Суди знову виходять з правового поля та починають послуговуватися політичною доцільністю.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook один з лідерів "Народного фронту" Олександр Турчинов, коментуючи рішення апеляційного суду залишити Сергія Пашинського за гратами.

"Сьогодні була надія, що апеляційний суд вибере шлях права і, не заплямовуючи себе, виправить свавілля Печерського суду щодо позбавлення без будь-яких підстав Сергія Пашинського волі. Цього не відбулося", - зазначив він.

"Не зважаючи на безліч грубих порушень законодавства, про що було вказано суду захистом, наявність 14 заявників-поручителів - відомих учасників АТО, волонтерів, чинних і колишніх народних депутатів, двох Голів парламенту VII та VIII скликання - Пашинського без жодної правової аргументації залишили за ґратами", - наголосив Олександр Турчинов.

Він підкреслив, що "суди знову виходять з правового поля та починають послуговуватися політичною доцільністю, визначеною ззовні, а не законом".

"Без чесного, неупередженого правосуддя Україна позбавлена європейської перспективи. Все це дуже небезпечно для громадян і трагічно для країни", - резюмував Турчинов. 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua