Світ має визнати Голодомор геноцидом українського народу, - депутати «Народного фронту» (відео)
понеділок, 5 грудня 2016, 13:30

Верховна Рада має звернутися до демократичних держав світу із закликом визнати Голодомор 1932-1933 рр. в Україні злочином геноциду українського народу.

Про це заявили представники фракції «Народний фронт», співавтори відповідної парламентської постанови Микола Княжицький і Вікторія Сюмар у понеділок під час засідання Погоджувальної ради.

Так, голова Комітету ВР з питань культури і духовності Микола Княжицький звернувся до Голови Верховної Ради Андрія Парубія з проханням включити до порядку денного поточного пленарного тижня (5-9 грудня) проект парламентської постанови «Про звернення Верховної Ради України до демократичних держав світу щодо визнання Голодомору у 1932-1933 рр. в Україні злочином геноциду українського народу».

«Нам треба домагатися визнання цього (Голодомору) як геноциду українського народу на зразок Голокосту. І тут треба мати національну гідність і національну позицію. І Верховна Рада має їх продемонструвати», - заявила Голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua