У Харкові активісти «Народного фронту» взяли участь у вшануванні пам’яті Героїв Небесної сотні (відео)
вівторок, 21 лютого 2017, 10:42

Харківський «Народний фронт» взяв участь у заходах з нагоди вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні.

Про це повідомили в прес-службі обласної партійної організації у вівторок, 21 лютого.

Як і три роки тому – під час Революції гідності – учасники зібралися біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Розпочалися заходи виконанням гімну України, а після цього декілька сотень харків’ян вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Звертаючись до присутніх, настоятель храму Іоанна Богослова Київського патріархату, отець Віктор Марінчак наголосив, що Герої, які загинули на Майдані, залишили по собі незламність і непереможність духу.

«Перемогли вони не збройною силою, бо вони були майже беззбройні, в них не було нічого, що можна було протиставити озброєним до зубів їхнім супротивникам, вони мали силу духу. І в нашій генетичній памяті залишиться перемога силою духу, яка кличе нас далі перемагати», - підкреслив Віктор Марінчак.

У свою чергу, батько одного з Героїв Небесної сотні Микола Котляр зазначив, що його син прожив хоча й коротке (хлопцю на момент загибелі було 33 роки), але яскраве життя.

«Одна розумна людина сказала, що в темні часи особливо видно світлих людей, Женя був світлою людиною. Мені дуже хочеться вірити, що я доживу до тих часів, коли ми побудуємо Україну, про яку мріяв син – справжню, європейську», - наголосив батько Героя Небесної сотні.

Біля монументу були встановлені фотографії Героїв, де учасники заходу ставили лампадки та клали квіти.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua