Україна буде в НАТО, - Максим Бурбак (відео)
четвер, 7 лютого 2019, 17:31

Парламент підтримав Постанову "Народного фронту" щодо надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО. За проголосувало 243 народних депутати.

Представляючи проект постанови, керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак підкреслив, що таке звернення парламенту має стати наступним рішенням після закріплення в Конституції курсу на членство в ЄС та НАТО.

"Сьогодні ми з вами прийняли історичне рішення і закріпили в Конституції курс на ЄС та НАТО. Але цю роботу варто продовжити. Численні дослідження показують, що більшість українців підтримують вступ до НАТО. Вважаю, що ми маємо виконати волю українського народу", - наголосив керівник фракції.

"Тому ми ініціюємо Постанову про Звернення Верховної Ради до лідерів держав-членів НАТО, Північноатлантичної Ради та Парламентської Асамблеї НАТО, національних парламентів держав-членів Альянсу стосовно надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО", - сказав Максим Бурбак перед голосуванням.

Він зазначив, що парламент має закликати НАТО невідкладно ініціювати офіційну, обопільно зобов’язуючу процедуру вступу.

Автор постанови нагадав, що у 2008 році, відповідно до резолюції Бухарестського саміту НАТО, Україні сказали, що План дій щодо членства в Альянсі буде.

"Сьогодні ми відкрили ці двері. Тепер, шановні партнери з НАТО, запустіть нас в ці двері і зробіть Україну наступним членом Альянсу", - сказав Максим Бурбак.

"Треба відкинути умовності довоєнного життя. З 2014 року світ став іншим. Сьогодні і Альянс, і Україна живуть в нових, унікальних, безпрецедентних обставинах. Україна зараз боронить від російського вторгнення не лише себе, а й Європу. Наша боротьба – це боротьба за весь вільний  світ . Україна заслужила на значно більшу підтримку з боку Альянсу", - наголосив керівник фракції.

"Вступ України вигідний обом сторонам. В Альянсі вже є достатня кількість наших союзників, які готові до обговорення цього рішення. Маємо повне право ставити питання не просто про членство України, а й про вступ за спрощеною і пришвидшеною  процедурою", - підкреслив керівник фракції.

Він також звернуся до скептиків у парламентській залі і порадив згадати як вони ставилися до безвізу, до рішень щодо протидії будівництву "Північного потоку-2", про позови в Стокгольмський арбітраж щодо "Газпрому" та багато іншого: "Згадайте і порівняйте з сьогоденням".

"Просто пам’ятайте про нашу правоту, вірте в силу української нації. Ми йдемо вперед. І у нас все буде гаразд. Україна буде в НАТО! І згодом Альянс дякуватиме нам за наполегливість", - наголосив керівник фракції Максим Бурбак.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua