Україна не допустила членства в ПАЧЕС незаконно обраного від Криму депутата Держдуми РФ, - Людмила Денісова
середа, 5 липня 2017, 14:05

Під час 49-го засідання Генеральної Асамблеї Парламентської Асамблеї Чорноморського економічного співробітництва, що проходить у Стамбулі, Україна не допустила членства в ПАЧЕС незаконно обраного в Криму депутата Держдуми Російської Федерації.

Про це заявила керівник української делегації у ПАЧЕС, представник «Народного фронту» Людмила Денісова.

«В рамках сьогоднішнього пленарного засідання Генеральної Асамблеї розглядалося питання нового складу делегацій. Українська сторона навела переконливі аргументи щодо неможливості підтвердження мандату делегата від Росії Павла Шпєрова, обраного до Державної Думи Російської Федерації у вересні 2016 року від незаконно анексованого Росією Криму», - повідомила Людмила Денісова.

Всі країни-учасниці ПАЧЕС підтримали Україну з цього питання за виключенням Вірменії, яка разом з Росією намагалась підтвердити правомочність повноважень Шпєрова.

Відповідно до норм Регламенту ПАЧЕС, для прийняття рішення щодо можливості включення такої кандидатури від Росії до складу делегатів організації, Асамблеєю був призначений спеціальний комітет з підготовки рекомендацій постійному комітету, засідання якого відбудеться у листопаді в Києві.

Таким чином, на цій 49-й сесії Генеральної Асамблеї делегат від Росії Павло Шпєров не набув повноважень члена ПАЧЕС. При цьому, за наполяганням української делегації, в засіданні Генеральної Асамблеї була оголошена перерва для видалення Павла Шпєрова із зали засідань.

«Намагання російської делегації включити до складу міжнародної організації ПАЧЕС депутата Державної Думи, обраного від незаконно анексованого Криму, зазнало ганебної поразки», - резюмувала Людмила Денісова.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua