Важливим чинником реформи правоохоронної системи є підготовка професійних кадрів для поліції, - Юрій Бабій на практичному форумі правоохоронців
середа, 28 лютого 2018, 17:44

Народний депутат фракції "Народний фронт" Юрій Бабій взяв участь у практичному форумі правоохоронців, який проходив на базі Прикарпатського факультету Національної академії внутрішніх справ. Захід був присвячений проблематиці "Професійної підготовки майбутніх правоохоронців".

Як повідомили у прес-службі депутата, у ньому також взяли участь представники підрозділів поліції, прокуратури, адвокатури, викладачі та курсанти вишу.

У своєму виступі Юрій Бабій, який є випускником цього навчального закладу і деякий час працював у ньому, зазначив, що коли голосували за Закон України "Про національну поліцію" і тільки розпочинали реформу, бачили в ній, передусім, сервісну службу, покликану допомагати людям, служити і захищати, а не жорсткий каральний орган.

"Зараз йде третій рік реформи. Ми зробили правильний крок назустріч людям. Ще зовсім недавно ми мали ДАІ з нахабною корумпованістю без жодних меж, про "подвиги" якої ходили легенди, міліцейську систему, де все вирішували гроші", - нагадав народний депутат.

"Зараз же у нас виховані і підготовлені молоді ентузіасти, які прийшли в нову поліцію свідомо на підставі відкритого конкурсу і з відкритими очима, бажаючи долучитися до змін в країні. І їх робота дає свої результати. Сьогодні кожен неодноразово замислиться перш, ніж здійснити те чи інше правопорушення, бо відповідальність за це може бути швидкою і невідворотною", - підкреслив Юрій Бабій.

Важливим чинником у реформуванні правоохоронної системи, за словами народного депутата, є підготовка професійних кадрів для поліції у вищих начальних закладах, "адже саме цих правоохоронців-професіоналів так чекає нова сервісна служба".

Під час форуму в процесі активного обговорення проблематики роботи органів внутрішніх справ було отримано такий важливий зворотній зв'язок від самих правоохоронців стосовно того, що перешкоджає реформуванню галузі і створює труднощі у їх безпосередній роботі. Підсумком роботи стало укладення Методичних рекомендацій для підготовки майбутніх фахівців.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua