Верховна Рада повинна підтримати родичів загиблих під час Революції Гідності, - Людмила Денісова
п’ятниця, 22 грудня 2017, 15:00

У Верховній Раді зареєстровано законопроект "Про внесення змін до ст. 115 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" щодо призначення дострокової пенсії за віком членам сімей осіб, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень, одержаних під час участі у Революції Гідності" (№7429).

Про це повідомила голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, представник "Народного фронту" Людмила Денісова.

"За два місяці - четверті роковини розстрілів учасників Революції Гідності на Майдані Незалежності. Постраждала значна кількість людей, багатьох з них вже немає з нами. Ми не маємо права забувати про це і повинні дбати про рідних загиблих. Зі свого боку намагаюсь зробити все від мене залежне, аби полегшити їх життя. Це моя шана мужності, яку виявили люди під час Революції", - зазначила Людмила Денісова.

Законопроектом встановлюється право на дострокове призначення пенсії наступним членам сімей загиблих або померлих учасників Революції: дружині або чоловіку, якщо вони не взяли повторний шлюб; дітям, які стали інвалідами до досягнення повноліття; батькам, яким надано статус особи, на яку поширюється чинність Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту". Чоловіки мають право на призначення пенсії після досягнення 55 років і наявності страхового стажу не менше 25 років, жінки у 50 років при наявності не менше 20 років страхового стажу.

Співавторами законопроекту, зокрема, є народні депутати фракції "Народний фронт" Ірина Єфремова, Сергій Фаєрмак, Ігор Бриченко та Тарас Кремінь.  

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua