Відновлено справедливість для Таврійського національного університету ім. Вернадського, - Людмила Денісова
четвер, 7 грудня 2017, 18:51

З прийняттям Верховною Радою України у другому читанні та в цілому закону "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України"(№7116) встановлено справедливість на використання власних коштів кримськими бюджетними установами, які переїхали на материкову Україну після окупації півострова.

Про це повідомила голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, представник "Народного фронту" Людмила Денісова.

"Дякую колегам - народним депутатам, які прийняли закон №7716 з моєю поправкою. Суть поправки полягає в наданні можливості кримським закладам використати кошти, які були в них на рахунках у 2014 році на момент відключення на півострові системи електронних платежів Нацбанку", - заявила Людмила Денісова.

За її словами, з такою проблемою зіткнувся Таврійський національний університет ім. В. І. Вернадського, який до анексії півострова мав на спеціальних реєстраційних рахунках кошти, отримані як власні надходження від оплати за послуги при здійсненні основної діяльності, благодійні внески та гранти. У квітні 2014 року ці кошти були відізвані Державною казначейською службою України та зараховані до Державного бюджету.

Університет поновив свою роботу в грудні 2015 року і на сьогодні працює у Києві. Проте, незважаючи на численні звернення керівництва університету до казначейської служби, міністерства фінансів та економічного розвитку і торгівлі щодо повернення закладу власних коштів, їх так і не було перераховано на рахунки університету.

"Ректор університету Володимир Казарін звернувся до мене, як до народного депутата України, з проханням вирішити це питання на законодавчому рівні.

Тепер справедливість відновлено. Університет, в якому навчається 2800 студентів, а педагогічний колектив становить майже 500 осіб, отримає власні кошти", - наголосила Людмила Денісова.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua