Володимир Омелян: В Україні випробовується локомотив передової серії General Electric (ФОТО, ВІДЕО)
середа, 28 вересня 2016, 16:51

Сьогодні в Києві за участі міністра інфраструктури, представника «Народного фронту» Володимира Омеляна проведено демонстрацію  вантажного локомотива виробництва General Electric.

У заході також взяли участь член правління ПАТ «Укрзалізниця» Іренеуш Василевський, Віце-президент, головний виконавчий директор General Electric Джеймі Міллєр, Віце-президент Казахстанської залізної дороги  Максат Кабашев та заступник голови місії Посольства США Джордж Кент.

Під час спілкування з пресою Володимир Омелян наголосив, що в Україні в тестовому режимі випробовується локомотив найпередовішої серії GE, він буде випробовуватися протягом декількох місяців.

«До кінця жовтня, як було домовлено з Укрзалізницею, вона підготує п'ятирічний план модернізації українських локомотивів і вагонів. Це буде попередня версія проекту, і з другої половини жовтня до цієї роботи долучаться також іноземні експерти: як виробники провідних локомотивів світу, так і ті експерти, які мають достатній фах трансформації залізниць на світовому рівні», - зазначив міністр.

«Я би щиро хотів, щоб компанія GE була стратегічним партнером України. Всі потужності для цього у компанії є, і напрямків для  співробітництва теж більше, ніж достатньо: це залізниця, авіація й інші сфери, в яких GE зарекомендувала себе на світовому рівні як провідний виробник і власник передових технологій. Це те, що Україні потрібно», - наголосив Володимир Омелян. 

Головний виконавчий директор General Electric Джеймі Міллєр у свою чергу заявила: «Ми підписали меморандум про порозуміння з Укрзалізницею, і ми дуже хочемо розширити наше співробітництво. В Україні буде проходити випробовування новий дизельний тепловоз виробництва GE. Зараз у світі працює більш ніж 10 тисяч цих передових тепловозів, і аби створити його, ми вклали більш ніж 600 мільйонів доларів. Він має найнижчі експлуатаційні затрати у світі, він є дуже потужний і ми сподіваємося, що його будуть випробувати з усіма типами вантажів у різних умовах. Я сподіваюся, що він стане ключовим інструментом модернізації Укрзалізниці».

Віце-президент Казахстанської залізної дороги  Максат Кабашев під час спілкування з пресою зазначив: «Десять років тому ми розпочали  модернізацію казахської залізниці, і в рамках цього ми створили партнерство з GE. Протягом цього терміну ми досягли дуже добрих результатів. Ми бачимо, що скорочено витрати на паливо і на ремонт. Ми навіть створили новий завод у Казахстані, де збираємо більш, ніж сто таких локомотивів на рік».

Член правління ПАТ «Укрзалізниця» Іренеуш Василевський у свою чергу наголосив, що важливим елементом політики оновлення рухомого складу Укрзалізниці можуть стати локомотиви GE: «Другим елементом нашої політики є модернізація рухомого складу для здійснення пасажирських перевезень і закупівля нових вагонів».

Заступник голови місії Посольства США Джордж Кент підкреслив: «Прибуття першого локомотиву компанії GE на українську землю - це дійсно свято першого партнерства між українською залізницею та американською компанією. GE – не просто американська компанія, це одна із найкращих і потужних компаній, відома своєю системою управління та передовими технологіями. Цей локомотив GE продемонструє українській залізниці переваги підвищення енергоефективності та економії коштів. Ми надіємося, що це партнерство охопить багато інших галузей».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua