Володимир Омелян: ЄС запускає в Україні проект щодо підвищення авіаційної безпеки
п’ятниця, 29 липня 2016, 16:47

Сьогодні в Україні стартував проекту технічної допомоги Європейського Союзу «Twinning», що передбачає наближення українського законодавства в галузі сертифікації аеродромів/аеропортів та льотної придатності до відповідних норм та стандартів ЄС.

В заході взяли участь Міністр інфраструктури, представник партії "Народний фронт" Володимир Омелян, Голова Державної авіаційної служби України Олександр Більчук, Посол Європейського Союзу в Україні, Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінськi, Заступник Голови місії Посольства Королівства Іспанії в Україні Яго Хіль Агуадо.

Технічна допомога розрахована на 21 місяць, впроваджуватиметься спеціалістами Державного Агентства Іспанії з авіаційної безпеки. Бюджет - 1,6 млн. євро.

«Реалізація проекту дозволить нам підвищити авіаційну безпеку, а також сприятиме сталому розвитку цивільної авіації в Україні, її інтеграції в транспортну систему ЄС», - наголосив на урочистому відкритті проекту Володимир Омелян.

«Обговорили питання підписання відкритого неба Україна-ЄС. На моє глибоке переконання наша держава не може бути заручником ситуації, якій багато століть. Відкрите небо з Україною - це не питання державності Гібралтару. Це всього лише питання одного аеропорту, яке ми готові винести за рамки договору і не здійснювати туди польоти взагалі. Сподіваюся на мудрість європейських партнерів!», - заявив міністр.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua