Єдиному свідку у справі Пашинського погрожували, - адвокат
п’ятниця, 29 листопада 2019, 16:01

Свідку у справі Сергія Пашинського погрожували невідомі особи, які, швидше за все, є працівниками спецслужб.

Про це заявив адвокат Пашинського Андрій Федур під час засідання Печерського райсуду Києва з розгляду клопотання про продовження йому міри запобіжного заходу.

"Єдиний свідок у справі Олійник повідомив, що через півтора місяці після затримання Пашинського до ного приїхали двоє невідомих людей на автомобілі БМВ і сказали, що він буде викликаний на допит у справі Пашинського і має повідомити слідчому, що був лише один постріл, що Пашинський вийшов з автомобіля, тримаючи в руці пістолет, погрожуючи Хімікусу, вистрілив в нього", - сказав адвокат. 

"Йому сказали, що він має дати саме такі покази. Бо якщо він так не зробить, то вони до нього ще приїдуть. А якщо зробить все, що попросили, то дадуть грошей", - додав Федур. 

Він наголосив, що одразу після цього слідчий мав почати розслідування з приводу погроз свідку. 

"Що відбулося далі? Слідчий ДБР отримав повідомлення про вчинення злочину. Що ви думаєте, він написав рапорт з цього приводу? Внесли відомості до ЄРДР і почали досудове розслідування? Ні, кінь не валявся", - обурився адвокат.

"Я переконаний, що ці невідомі були працівниками Державного бюро розслідувань, бо лише в інтересах працівників ДБР було важливим, щоб єдиний очевидець подій - свідок Олійник - змінив свої покази і щоб цей очевидець відверто брехав під час допиту", - сказав Андрій Федур. 

Він підкреслив, що підозра Сергію Пашинському була сфальсифікована слідчим Державного бюро розслідувань Кокошою, не дивлячись на те, що єдиний свідок тих подій Олійник розповів під час допиту, що бачив, як Пашинський вийшов з автомобіля, і в руках у нього нічого не було.

"Свідок Олійник дав покази, що в руках у Хімікуса була "розочка" (горловина розбитої пляшки з гострими кінцями для нанесення тілесних ушкоджень). І щоб цією "розочкою не отримати в горло" і загинути там Пашинський в межах необхідної оборони застосував вогнепальну зброю", - резюмував адвокат.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua