Арсеній Яценюк: Міноборони і МВС прозвітують перед громадськістю про витрачання коштів військового збору (доповнено)
вівторок, 30 грудня 2014, 20:59

До бюджету надійшло 1,9 млрд. грн. від військового збору. Міноборони і МВС прозвітують перед громадськістю про витрачання цих коштів. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час підсумкової прес-конференції 30 грудня 2014 року.

«1 мільярд 885 мільйонів гривень – це сума 1,5% військового збору, які зараховані до державного бюджету України. Додаткові витрати на національну безпеку і оборону в порівнянні з 2013 роком – плюс 15,6 мільярда гривень», - заявив Арсеній Яценюк.

«Що стосується витрачання всіх коштів, то всі розпорядники бюджетних коштів за результатами року оприлюднять кожну копійку - у першу чергу це стосується Міністерства оборони України і Міністерства внутрішніх справ, - яка відправлена платниками податків і українським бюджетом на фінансування армії», - заявив Прем’єр-міністр.

Він також відзначив високий рівень підтримки від волонтерів – «рівень дуже практичної підтримки заслуговує на найвищі слова поваги».

При цьому він наголосив, що волонтери переважно працюють над реалізацією малий проектів, а держава уже працює над розв’язанням великих проблем. «Велика проблема – це тисячі одиниць техніки, які закуплені, КРАЗи, танки, гаубиці, артилерія, рушниці. Це мільярди. Це все лягло на державний бюджет. Тобто, озброєння і військова техніка – це тисячі одиниць техніки для Національної гвардії і Міністерства оборони, як нової, так і відремонтованої, - це мільярдні витрати, які поніс державний бюджет», - зазначив Прем’єр-міністр.

За його словами, на плечах держбюджету і забезпечення військових речовим майном, паливно-мастильними матеріалами, снарядами, гвинтівками, стрілецькою зброєю та харчуванням.

Крім того, за словами Арсенія Яценюка, сума на фінансування національної безпеки і оборони на 2015 рік безпрецедентна – 90 мільярдів гривень.

«Буду вам відверто казати - її складно зібрати. Але ми будемо робити все для того, щоб зібрати таку суму. 90 мільярдів гривень, із урахуванням 6 мільярдів гривень державних гарантій, які ми будемо видавати на Збройні Сили, на «Укроборонпром» на придбання нової техніки», - повідомив Прем’єр-міністр.

Арсеній Яценюк зазначив, що були тимчасові проблеми з використанням коштів, які люди 6 місяців тому почали здавати на рахунки в Держказначействі, бо «вони підпадали під бюджетне законодавство». Тоді питання було вирішене, прийнято окремий закон.

«Зараз би гроші були. А витрачати їх просто і ефективно. Ми зняли всі бюрократичні перепони для використання грошей, які надходять у вигляді благодійної допомоги», - зазначив Арсеній Яценюк.

Прем’єр-міністр нагадав, що «ми профінансували на 15 мільярдів гривень в поточному році на українське військо більше, ніж в минулому році».

За словами Глави Уряду, звіт щодо фінансування оприлюднять за декілька днів, коли завершиться бюджетний рік.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua