Ми рухаємося до енергетичної незалежності, - Арсеній Яценюк
вівторок, 30 грудня 2014, 20:32

Україна поступово рухається до енергетичної незалежності. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на прес-конференції 30 грудня.

Глава Уряду повідомив, що сьогодні  голова правління Енергоатому Юрій Недашковський перебуває в Брюсселі, де «підписує угоду з компанією Westinghouse щодо розширення нашого співробітництва і щодо суттєвої диверсифікації постачання ядерного палива саме від американської компанії Westinghouse.

«Таким чином, ми поступово рухаємося від залежності від Російської Федерації до енергетичної незалежності, - наголосив Прем’єр-міністр. - У тому числі це стосується модернізації українських атомних електричних станцій, в тому числі це стосується добудови двох блоків. Я є прихильником добудови двох блоків на чинних атомних електричних станціях».

Арсеній Яценюк зазначив, що «зараз ми підняли потужності української атомної енергетики з 50% до 65 в загальному обсязі енергетичного ринку».

При цьому Глава Уряду зазначив, що з одного боку, це найдешевша електрична енергія, з іншого, у зв’язку з ростом курсу долара ядерне пальне також подорожчало.

«Щодо постачання ядерного пального, воно йде по графіку, - повідомив Прем’єр-міністр. - Ми здійснюємо оплати по графіку. І сподіваємося, що наші партнери будуть також виконувати свої зобов’язання по графіку».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua