Олександр Турчинов: Українсько-американські військові навчання викликають неадекватну реакцію у керівництва Росії
четвер, 23 квітня 2015, 17:05

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов високо оцінює рівень українсько-американських військових навчань, які зараз проходять на Яворівському полігоні.

«Спільні навчання на Яворівському полігоні проходять на дуже високому якісному рівні, що викликає неадекватну реакцію керівництва РФ», - зауважив Олександр Турчинов та додав, що йдеться про коментар Лаврова щодо перебування американських військових в Україні, що нібито порушує Мінські угоди.

«З урахування невігластва російських керівників, мушу детально їм пояснити, що в Мінських угодах йдеться про виведення з нашої території іноземних військ (читай російських), які незаконно перебувають на території України (дозволу на перебування яких українська сторона ніколи не давала) та ведуть бойові дії проти нашої країни», - наголосив Олександр Турчинов. 

Секретар РНБО відзначив, що американські інструктори та військові перебувають в Україні для реалізації спільних навчальних програм, і запрошені згідно з рішенням Парламенту, яке підтримали 305 народних депутатів.

«В Україні щорічно проходять багатонаціональні військові навчання з військовослужбовцями країн НАТО, що відповідає нашій стратегії європейської та євроатлантичної інтеграції», - підкреслив він.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua