Закон про прозорість медіа має бути ухвалений, - Микола Княжицький (відео)
вівторок, 2 червня 2015, 13:27

Фракція "Народний фронт" у Верховній Раді наполягає на ухваленні закону про прозорість медіавласності і сподівається, що на цьому тижні профільний комітет розгляне відповідний законопроект.

 Про це сьогодні на брифінгу в Парламенті заявив народний депутат Микола Княжицький. 

"Саме виходячи з непрозорості медіавласності, ми наполягаємо не ліцензувати ті ЗМІ, які не можуть довести, хто насправді є їх власником. Одним з таких є телеканал "Інтер", - сказав Княжицький. 

Він зазначив, що фракція "Народного фронту" підтримує і вітає об'єктивне висвітлення засобами масової інформації подій, в тому числі і критичного змісту, однак фракція не розуміє, як можна видавати ліцензію медіа, жоден з власників якого невідомий. 

"Слова Фірташа і Льовочкіна, що вони начебто є власниками цього каналу, не підтверджуються жодним документом, немає жодних доказів, що телеканал "Інтер" справді переоформив 29% акцій і викупив їх у російського "Першого каналу". За нашою інформацією, гроші за такою транзакцією досі не надходили", - сказав Микола Княжицький. 

"За іншими даними, якщо такі гроші і надходили, то їх походження неможливо зрозуміти. Тому ми абсолютно переконані, що поки в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення та в суспільстві не будуть переконані в тому, що ми не видаємо ліцензії на ідеологічний "відстріл" нашим убивцям, що ми не видаємо ліцензії агресору - підтримувати його є неможливим", - підкреслив народний депутат. 

На думку Миколи Княжицького, в умовах воєнної агресії дозволяти інформаційну агресію всередині країни є злочином.

{youtube}YKe0IGNW-Gs{/youtube}

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua